Allround-light

Allround-light

Palen «FIX» 

Slackline zonder bomen vast met SLACKTIVITY slackline-palen. Eenvoudige installatie met weinig beton. Verschillende slacklines kunnen aan dezelfde paal worden gehangen.

As low as €399.00
Availability: In stock
SKU
FIX-CON

Slackline tuin of park installatie met de palen «FIX»

De palen «FIX» zijn bedoeld voor permanente verankering in je tuin, het park of bij de speeltuin. De palen worden geinstalieerd in een betonnen fundering.

Met deze palen kunnen er op drie verschillende hoogtes een slackline worden opgehangen met een maximum van ca. 60cm. Het is mogelijk om meerdere slacklines aan één paal te monteren. De palen zijn geschikt voor beginnende en gevorderde slackliners. De aanbevolen lengtes tussen de palen is 3m - 12m. Voor een slackline op een langere afstand of hogere spanning raden wij het het gebruik van de palen «extraSTARK» of «PARK-2» of «PARK-3» aan. Deze palen zijn sterker en de slacklines kunnen hoger opgehangen worden. Hogere spanning & een hogere slackline is nodig voor bijvoorbeeld een trickline (een zeer strak gespannen slackline waar allerei dynamische trucs op gedaan kunnen worden, een soort smalle trampoline). 

De slackline kan gemakkelijk en snel worden opgezet dankzij het gepatenteerde V-Loop design. Deze zijn gemakkelijk over de palen te schuiven. Je hebt geen extra anker materiaal nodig.  

De slackline kan snel en gemakkelijk aan de paal worden bevestigd dankzij de V-Loop, zonder extra ankersilng en zonder te draaien of scheef te staan. De ratel bevindt zich heel dichtbij de paal. Dit heeft het voordeel dat de slackline geen last heeft van het ratel in het systeem. 

De slackline palen zijn gemaakt van thermisch verzinkt staal, waardoor ze weerbestendig zijn door de jaren heen.

Om letsel te voorkomen, zelfs in het geval van een val op de paal, is deze uitgerust met een veiligheidsafdekking die de impact absorbeert. Professioneel geïnstalleerde slackline-systemen met de slackline-paal "FIX" voldoen aan DIN-79400: 2012..

Inhoud set

 • Slackline-Palen «FIX met SafetyCap
 • Wapeningsstaal (120 x 2,6 cm, 5 kg) (optioneel)
 • Slackline «Allround» / >2 palen «Allround-light

Snel en makkelijk opzetten van de slackline

De speciale V-Loop van SLACKTIVITY kan gemakkelijk om de paal worden gehangen. Dit systeem is oorsprongelijk ontwikkeld voor Lichamelijke Opvoeding in de gymzaal. Het word al vele jaren met succes gebruikt op Nederlandse en Zwitserse scholen. 

Dankzij de V-Loop in vergelijking met andere slacklines;

 • Geen boomsling nodig
 • Geen gedraaide of scheve slackline 
 • Ratel dichtbij de paal
 • Lange levensduur doordat er geen metaal-metaal of slackline-slackline frictie is

Gemakkelijke installatie

De installatie van de slackline-palen is eenvoudig en kan gemakkelijk zelf worden gedaan. Voor op schoolpleinen kan het zelfs een leuk project zijn! De wapening maakt de fundatie steviger, dit betekend ook dat er minder beton nodig is voor de fundatie. 

Meer veiligheid

Om het risico van verwonding tijdens het slacklinen te minimaliseren, zijn alle slackline-palen uitgerust met veiligheidsdeksels. Bij een val van de slackline op de paal wordt de impact verzacht door vervorming van het plastic deksel.

Zwitserse kwaliteit

Alle outdoor palen worden in Zwitserland gemaakt door een sociale instelling

Opmerkingen voor installatie

 • Voor installatie is ongeveer 10 x 25 kg Beton per paal of sleeve nodig
 • Zonder wapeningsstaal (BS), is ongeveer 700 - 1000 liter (2,2 ton) beton nodig
 • De informatie over de funderingsgrootte zijn slechts aanbevelingen, omdat de stevigheid sterk worden beïnvloed door de bodemgesteldheid
 • Als vuistregel geldt de bodemgesteldheid:
  • verdichte, droge, leemachtige grond afgewisseld met stenen -> minder fundering voldoende
  • losse, vochtige, zandige bodem -> meer fundering nodig
 • De verzinking wordt grijs door het weer, wat normaal is voor deze corrosiebescherming

Aanbevelingen ruimte om de slackline

Als ondergrond kunnen wij als beste gras aanbevelen. Rubberen veiligheids tegels zijn ook nog geschikt maar kunnen misschien uitlokken tot roekeloos gebruik van de slackline door de gedachte van veiligheid. Houtsnippers zijn niet geschikt, deze maken gebruik van de slackline op blote voeten onmogelijk. Bij gebruik van de paal op speelplaatsen en/of openbare plaatsen moet er een ruimte van 1.50m breed aan beide zijden van de slackline zijn om te voldoen aan de norm DIN EN 12572-2.

Write Your Own Review
You're reviewing:Palen «FIX» 
We found other products you might like!