Cart is empty

Slackline clinics en workshops

Wil je gestructureerd leren slacklinen en les krijgen van een professional? We organsieren voor scholen, particulieren en bedrijven workshops en clinics.  Onze docenten leren je methodisch de basics van het slacklinen en geven vervolgens persoonlijk advies over het uitbouwen van je vaardigheid.

Slacklinen is een individuele sport die je samen beoefent. Je kunt elkaar uitdagen maar winnen is niet direct waar de sport om draait. Naast het plezier dat je met het slacklinen beleeft gaat het vooral om jezelf uit te blijven dagen en je grenzen keer op keer te blijven verleggen! We kunnen je een ding alvast verklappen: slacklinen werkt verslavend voor zowel jong als oud!

Evenementen & festivals

Een nieuwe activiteit op een evenement? Slacklinen is laagdrempelig en zowel voor kinderen als ouders een mooie beleving! We kunnen zowel voor kleine als grote evenementen het slacklinen verzorgen. Ons team van instructeurs begeleiden de deelnemers met het nemen van de eerste stappen. Afhankelijk van het soort event kunnen we ieder uur een workshop organiseren of op basis van vrije inloop. Tijdens evenementen is het ook mogelijk om een demonstratie slackline te verzorgen.

Primair, voortgezet en speciaal onderwijs workshops slackline

 

Eenmalige kennismaking workshop slackline

Een eenmalige workshop duurt tussen de 45 en 120 minuten.  Zowel voor bedrijven, BSO’s, basis- als voor middelbarescholen hebben wij ervaren docenten die de leerlingen zullen begeleiden tijdens het aanleren van de basis. Onder deze basis vallen: op een slackline leren staan op beide benen, lopen, hurken, omdraaien en de leerlingen zullen kennismaken met het springen op een slackline.

In 2014 hebben wij een workshop slacklinen voor BS de Vijfhoeven ter gelegenheid van een opname van het Jeugdjournaal verzorgd. Van de reportage krijg je een goed beeld van onze slacklinelessen.

Lessenreeks slackline

Wanneer je naast een kennismaking met de sport meer verdieping wilt qua trucs, verschillende soorten slacklines en bijbehorende disciplines, is het mogelijk om een lessenreeks aan te vragen. Tijdens deze lessen wordt aan de hand van de verschillende disciplines (jump-, long- en highline) aan het vaardigheids niveau van de leerlingen gewerkt. Aan het begin van elke les zal kort aandacht worden besteed aan wat er tijdens de vorige les is behandeld. Vervolgens worden er nieuwe trucs en handigheden aangeleerd.

Opleiding slackline instructeurs & docenten

"Ben je als docent of als docententeam enthousiast over slacklinen? Wij geven regelmatig bijscholingen, we kunnen deze ook voor teams op locatie geven. In deze bijscholing leer je hoe je slacklinen kunt integreren in je lessen. De lessen worden gegeven door een docent LO.

Hoe werken wij?

  • - Voor een aanvraag neem je contact met ons via het contactformulier.
  • - We kijken samen naar de doelgroep, wanneer, waar en het aantal deelnemers.
  • - We spannen op de dag zelf verschillende slacklines op. Die voor iedere deelnemer een uitdaging bevat (variërend van 4 m tot 15 m lang).
  • - Zorgen voor deskundige instructeurs met een didactische achtergrond en een goed tot uitmuntend eigen vaardigheidsniveau. 
  • - Geven een kleine demonstratie van verschillende bewegingsmogelijkheden op een slackline.
  • - Kunnen eventueel uitleggen over de achtergronden van het slacklinen; motoriek, coördinatie, bewegingsleer, gezondheid en didactiek

Slackline workshops evenementen door Slacktivity

Locatievereisten

Het gehele jaar door geven wij workshops voor jong en oud. Slacklinen kan zowel binnen in de gymzaal als buiten beoefend worden.

Buiten met bomen

Vanaf maart tot en met oktober is het mogelijk om een workshop buiten te organiseren. Er zijn slechts enkele vereisten voor een workshop in de open lucht.

We prefereren een locatie waar bomen staan met minimale diameter van 20 centimeter. De bomen kunnen een maximale afstand tot elkaar hebben van 14 meter, en een minimale afstand van 4 meter. De ondergrond mag gras of zand zijn, maar op tegels is ook mogelijk.

Buiten zonder bomen

Bij een gebrek aan bomen is het mogelijk om slacklines op te zetten op een grasveld. In dit geval werken wij met grondankers die we, voorafgaand aan de workshop, op locatie zullen installeren. Door de extra tijd die we hieraan besteden en extra materialen die we meebrengen zullen er extra kosten in rekening worden gebracht.

Binnen

Slackline scholing voor onderwijs door Slacktivity

Indien je niet beschikt over een geschikte buitenlocatie of wanneer je een workshop in de wintermaanden aanvraagt verplaatsen we de workshop naar binnen. De inhoud van de workshop indoor komt overeen met die in de buitenlucht. Slechts de opbouw van de slacklines vereist een andere aanpak. Een gymzaal met voldoende (4-8) grondpotten is ideaal. Wij zullen zelf zorgen voor andere benodigde materialen waar de slacklines aan komen te hangen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wanneer er geen gymzaal aanwezig is zou een aula ook geschikt kunnen zijn, mits deze voldoende ankerpunten heeft voor de slacklines. Zoals steunpilaren waar de lijn om- of doorheen kan.

Heb je interesse of vragen? Neem contact op via het contactformulier

© 2014 Slacktivity Slacklines. All Rights Reserved.