Het programma Jules Unlimited verdiept zich in wetenschap, technologie en extreme sporten. Uiteraard komen ze voor items over extreme sporten bij de crew van Dreamwalkers uit. De mannen en dame van Dreamwalkers dagen de presentatrice Eva Koreman uit op om te gaan highlinen. Zij gaat de uitdaging aan en waagt zich op een 60 meter hoge highline. Wil je weten of dit haar gaat lukken?

Op 8 mei wordt om 20:30 de aflevering met het slackline highline item uitgezonden. Hieronder alvast een teaser van Jules Unlimited over het progamma, opgenomen voor het huis van Jonas Konijnenberg.

Aflevering Jules Unlimited Slackline

In de aflevering gaat Eva Koreman leren highlinen. Highlinen is het slacklinen op grote hoogte. Dat is veel lastiger dan laag op de grond slacklinen, vooral door het mentale aspect; angst! Jonas Konijnenberg is de slackline expert en leert Eva om binnen een maand op een highline te gaan staan. Jonas deed daar zelf 2 jaar over, Eva krijgt het dus niet makkelijk om dit zo snel te leren!

Snelcursus highlinen

Jonas heeft hiervoor een snel cursus highlinen voor Eva geschreven. In 3 dagen oefenen moet ze de belangrijkste skills leren om zelf veilig over een highline te gaan.

De trainingsdag is geschoten in het Amsterdamse Flevopark, op een koude regenachtige ochtend in februari. Het was voor Eva zwaar om in de kou te leren slacklinen, maar ze zette flink door. Gelukkig gingen Jonas en Eva 's middags oefenen bij het Universitaire Sportcentrum Universum (USC). Daar kan binnen op slacklines geoefend worden. Eva kwam helemaal bont en blauw thuis na deze eerste trainingsdag. Vooral het klimmen op een highline was zwaar voor haar.

Voor de opnames van de highline zijn Jonas en de andere Dreamwalkers naar Duisburg gegaan. Bij een verlaten hoogoven in het Ruhr gebied konden zij een tweetal prachtige highlines spannen. Benieuwd naar die beelden? Kijk naar de alfevering!